Aparat de vidat Laica VT3210, 9 l/min, Pulse Vacuum, vidare recipiente
⭐ Beneficii
☑ Deschiderea coletului la livrare
☑ Retur rapid si simplu in 14 zile
☑ Livrare cu asigurare si verificare
☑ Rate fara dobanda
⭐ Garantie - Service
☑ Garantie 24 luni - Gratuit serviciul suport clienti pentru preluare si predare
Descriere
Aparat de vidat Laica VT3210, 9 l/min, Pulse Vacuum, vidare recipiente
Aparatul de vidat Laica VT3210 absoarbe aerul din pungile cu produse alimentare si apoi le inchide ermetic.
Laica VT3210 functioneaza complet automat cu ajutorul unui compresor de mare putere.
Designul Extra Slim face acest aparat usor de depozitat in orice bucatarie.
Utilizarea aparatului:
- Tasta “SEAL/STOP”: daca apasati aceasta tasta aparatul va efectua sigilarea; se blocheaza aspirarea aerului si punga este sigilata in mod automat;
- Tasta “AUTOMATIC/STOP”: daca apasati aceasta tasta masina va efectua automat ciclul de aspirare si sigilare a pungii. Cand masina este in functiune aceasta tasta blocheaza functia selectata anterior. Activeaza ciclul de vidare al recipientelor;
- Vidarea recipientelor / caserolelor: Conectati furtunul pentru recipiente, introducand unul din capetele acestuia in priza de aer, iar celalalt capat in priza de pe capacul recipientului. Apasati de doua ori tasta “Automatic Stop” pentru a incepe ciclu automat de aspirare;
- Tasta “Pulse Vacuum”: activeaza vidarea pe baza de impulsuri, la apasarea tastei va incepe aspirarea aerului care se va intrerupe la eliberarea tastei.

Setare dubla de sigilare a pungilor: cu cele doua setari de sigilare Standard si Strong, Laica VT3210 asigura lipirea rezistenta a pungilor.
In cazul alimentelor fragile, utilizatorul poate comanda, oricand considera necesar, oprirea procedeului de vidare si sigilarea pungii prin apasarea tastei Seal/Stop.
Aparatul de vidat este dotat cu camera de colectare a lichidelor pentru a permite eliminarea eventualelor lichide in exces.
Compresorul are o capacitate maxima de aspiratie de 9 litri/minut.
Poate vida hrana umeda si alimente uscate.
Aparatul de vidat Laica VT3210 vine pregatit cu:
- o rola de dimensiuni 25 x 600 cm;
- un furtun pentru vidarea caserolelor.
Specificatii tehnice:
- debit de aer 9 l/min;
- putere compresor 100W;
- putere de aspirare -600 mbar;
- alimentare la priza;
- dimensiuni L= 36,5; W= 10,0; D= 7 cm;
- latime maxima punga/rola = 30 cm.
- orice pungi sau role Laica, latimea maxima a pungii fiind 30 de cm;
- caserolele VT3304 si VT3305.

Ambalarea in vid - descrierea procedeului:
Ambalarea in vid reprezinta o tehnologie moderna de impachetare si pastrare a produselor alimentare.
Procedeul ambalarii in vid (sau vacuum) consta in introducerea alimentului intr-un ambalaj dintr-un material impermeabil la gaze si extragerea aerului din interior cu ajutorul unei pompe de vid. Astfel se evita contactul produselor cu oxigenul care poate declansa reactii ce duc la alterarea produsului.
In lipsa oxigenului inmultirea microorganismelor (bacterii, mucegai) este stopata si procesul de alterare a alimentelor este intarziata. In acest fel, produsele alimentare se pastreaza in conditii de siguranta.
Avantajele ambalarii alimentelor in vid:
- Vidarea mareste perioada in care alimentele pot fi stocate de aproximativ 3-4 ori;
- Economiseste spatiu in frigider;
- Ambalarea se poate face si pentru produsele fragile.
Timpul de conservare al alimentelor ambalate in vid:
Alimente conservate prin congelare (-16oC/ -20oC) | Timp de conservare in conditii normale de depozitare | Timp de conservare dupaambalare in vid |
Carne | 4-5 luni | 15-20 luni |
Peste | 3-4 luni | 12 luni |
Legume | 10 luni | 18-24 luni |
Alimente pastrate in frigider (+3oC/ +6oC) | Timp de conservare in conditii normale de depozitare | Timp de conservare dupaambalare in vid |
Carne cruda | 2-3 zile | 6-9 zile |
Peste proaspat | 1-3 zile | 4-5 zile |
Vanat | 2 zile | 6 zile |
Salam feliat | 4-6 zile | 22 zile |
Salam | 7-14 zile | 25-40 zile |
Cascaval | 6-20 zile | 25-60 zile |
Legume | 1-4 zile | 8-10 zile |
Fructe | 5-8 zile | 10-14 zile |
Paste/Orez/Lasagna | 2-3 zile | 6-9 zile |
Carne gatita | 3-4 zile | 10-15 zile |
Dulciuri, deserturi | 5 zile | 18-20 zile |
Alimente pastrate la temperatura camerei (+23oC/ +27oC) | Timp de conservare in conditii normale de depozitare | Timp de conservare dupa ambalare in vid |
Paine | 2 zile | 6-8 zile |
Biscuiti | 4-5 luni | 12 luni |
Paste/orez | 6 luni | 12 luni |
Faina | 4 luni | 12 luni |
Cafea | 3 luni | 12 luni |
Ceai | 5 luni | 12 luni |
Fructe uscate | 4 luni | 12 luni |